Доброволци ремонтират общински път със собствени средства
Доброволци от с. Паскалевец за пореден път ремонтират Общински път със собствени средства. Участъкът е Паскалевец-Ресен в частта, която стопанисва Община В.Търново. Кметът на селото Мирослав Димитров заяви, че многократно са подавани подписки за лошото състояние на пътя, но от общината отговор нямало.
Отсечката Паскалевец-Ресен се смята за най-лошия път във великотърновска община . Трасето е амортизирано и осеяно с дупки. Всеки ден десетки възмутени шофьори изливат яда си с призив да се отстрани проблемът.
Хората от селото подавали многократно подписки в Община В.Търново за ремонт на пътя. Лично кмета на селото Мирослав Димитров е провел и редица разговори, но ремонт така и не се осъществил. Виждайки бездействието на общината, кметът на селото решава да събира периодично доброволци и с подръчни и отпадъчни материали започнали да запълват дупките.
Началникът на отдел „Техническа инфраструктура“ към Общината инж.Цанко Бояджиев коментира, че на трасето е ходила комисия, която е установила наличните проблемни зони. С така изготвеният протокол, Община В.Търново е кандидатствала пред ведомствената комисия към Министерски съвет за отпускане на средства. Сумата необходима за ремонта е около 450 хил. лева.


Соня Симеонова
10 Октомври 2018 | 17:31
Тагове: Паскалевец-Ресен, път, ремонт, доброволци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook