Площадка за оцеляване сред природата създадоха в с.Балван
Площадка за оцеляване сред природата създадоха в с.Балван. Площадката е трета по ред, като преди това бяха обособени една по пътна безопасност и една по пожарна безопасност. Инициативата е по проект разработен съвместно с НВУ „Васил Левски“, а идеята е на Дарителско сдружение „Иван Рилски“
В центъра на с. Балван по идея на Сдружението „Иван Рилски“бе открита е оформена паркова територия, в която са изградени две детски площадки по пътна и пожарна безопасност.
До двете площадки днес бе открита и третата за оцеляване сред природата, на която децата имаха възможността да се научат как да си построят палатка в гората, как да си направят огнище и да запалят огън, как да работят с компас и да се ориентират, как да пазят природата от пожари.
През 2016г. Бе открит и център за деца за превенция и спорт по инициатива на съюза на пивоварите. По проекта са работили-Сдружението на кметовете, Община В.Търново, Пожарна безопасност, МВР и НВУ“Васил Левски“.
Съюзът на пивоварите е подарил два велосипеда на Центъра за превенция и спорт, в който ученици от общината се обучават на пътна безопасност, превенция на тютюнопушенето, алкохола и дрогата, трафик на хора, СПИН и др. Предвижда се да се купят още два велосипеда, за да спортуват децата и от другите младежки клубове в общината, когато идват на обучение в Центъра за превенция и спорт, съобщи Председателката на сдружение "Иван Рилски“ Благовеста Факирова.


 
5 Октомври 2018 | 18:29
Тагове: Балван, площадка, оцеляване, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook