Жители на търновското село Въглевци на протест заради зачестилите пътни инциденти в селото
Жителите на търновското село Въглевци се събраха на протест с искане за поставяне на легнали полицаи и обезопасяване на пътния участък, минаващ през селото, заради зачестилите тежки катастрофи. За последните два месеца там са станали 7 пътни инцидента при които има пострадали хора.
Жителите на с. Въглевци, което се намира на 25км., от В.Търново се събраха на протест с искане за обезопасяване на района, тъй като там редовно се случват пътни инциденти. Последната катастрофа е от вторник, когато румънски тир се забил в къща в селото. Водачът не успял да овладее тежката машина и се ударил в стената на къщата, като по чудо няма жертви. Минута преди това оттам минава лека кола, в която пътували жена и двете ѝ деца.
73-годишният Димчо Димов разказва за кошмара, който изживял от предходния инцидент, при който тир връхлита върху къщата му и благодарение на дърво с диаметър 50 сантиметра, което спира тежката машина, Димчо остава жив.
Селото е разделено на две махали, през които преминава Републикански път 2-55 свързващ Северна с Южна България. Проблемът е, че хората се страхуват да отидат в съседната махала, заради скоростта, с която преминават колите, а обикновенно тя е 100-120 км. в час, при ограничение на скоростта в населено място 50 км.
От началото на юни досега в селото са станали 7 инцидента, а през последните години десетки , разказа Илия Илиев, кмет на Въглевци.
Освен легнали полицаи и пътните знаци хората в селото настояват и за полагането на шумяща маркировка като превенция срещу тежките инциденти. За да се вземат мерки за обезопасяване на района от Община В.Търново обяснили на кмета, че трябва да проведат редица срещи.
Докато институциите си прехвърлят топката в селото ще продължават да стават инциденти и ще страдат невинни хора. Нашият екип се опита да се срещне с Директора на Областната агенция пътна инфраструктура, но културно бе помолен да напусне сградата. „Евроком Царевец“ ще продължи да следи случая.


 
5 Октомври 2018 | 18:22
Тагове: Въглежци, жители, протест, ПТП, движение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook