3-то издание на форума „Младежко техническо творчество“
За трети пореден път млади таланти от цялата страна ще се събeрат в Горна Оряховица на форума „Младежко техническо творчество“. Събитието ще протече в три поредни дни - от 11 до 13 октомври. В организационния комитет влизат Община Горна Оряховица, Ротари клуб, НТС-Велико Търново и Фондация „Милен Григоров“.
Близо 60 творчески колектива с повече от 300 регистрирани участници от цяла България ще пристигнат в Горна Оряховица. Те ще имат възможността да демонстрират своите разработки и иновации в Спортна зала „Никола Петров“. За разлика от другите изложения, тази година разработките ще бъдат на много по-високо ниво.
Целта на инициативата е да се даде възможност за популяризиране и изява на творческите търсения, иновации и добри практики в областта на техниката, разработени от младите хора, с цел да се засили връзката професионално образование - бизнес. На изложението ще могат да бъдат видяни най-разнообразни експонати.
Наблюдаваме процеса на Младежкото техническо творчество, от година на година децата се ентусиазират и интереса им става все по-голям, каза кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.
Най-добре представилите се отбори ще получат награди за своите разработки.


 
4 Октомври 2018 | 14:02
Тагове: форум, младежи, Горна Оряховица, техника

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook