Изложба "Велико Търново - част от Европа"
Документална изложба на Държавен архив В.Търново бе открита пред факултета по Изобразително изкуство във В.Търнов.Тя е озаглавена . „Велико Търново – част от Европа”, която е един от продуктите на проект „Европейци и великотърновци, учили в Европа, с принос за обществено–икономическия и културен живот в Търново” Изложбата представя 18 табла с 40 личности.
Целта на изложбата, е изследване и популяризиране на документалното наследство, съхранявано в Държавен архив – Велико Търново, свързано с търновци, получили образованието си в Европа и европейски граждани, с принос за обществено-културния живот в града.
Изложбата „Велико Търново – част от Европа” е разположена на 18 табла, които представят чрез документи и снимки, съхранявани във фондовете на Държавният Архив-В. Търново личности, дали своя принос за развитието на обществения, политически, икономически и културен живот на града. За някои от тях има богата информация, поради факта, че имат лични фондове в архива. Представени са документи за 40 личности, получили образованието си в чужбина и работили в различни сфери. Показани са снимки, удостоверения, дипломи за завършено образование, протоколи, с които са избирани на определени длъжности и други. Някои от тях са Васил Берон, Моско Москов, Георги Козаров, Зоя Ставрева и други.


 
2 Октомври 2018 | 16:45
Тагове: изложба, личности, архив, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook