Заловиха още един от бандата телефонни измамници, взели от пенсионерки в региона над 40 000 лева
30-годишен мъж от гр. Левски е привлечен като обвиняем в извършването на телефонна измама. От допълнително проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служители на Областните дирекции на МВР във В. Търново и Плевен е установено, че в групата на двамата мъже от Радомир и Левски, задържани за извършването на телефонни измами на 23 септември, е имало и друг човек. 30-годишният трети член на групата не е известен до момента на полицията. С постановление на прокуратурата той е задържан за 72 часа.
Криминалистите от Велико Търново разбиха бандата телефонни измамници, която е източила от пенсионерки в региона над 40 000 лева. В дните 22 и 23 септември полицията залови заедно с плячката от 500 лева,400 евро, златни и сребърни накити 17-годишен младеж.Той се оказа "муле" на банда, която от два месеца шета из Великотърновска област и прибира спестяванията на пенсионерки. Куриерът се оказал от Перник, но работел за банда от Левски и изпълнявал поръчки за събиране на пакети, които бабите оставяли под керемиди и в контейнери за смет ,за да помогнат на мнимите полицаи,които ги омайвали по телефона. Подобен е и случаят с 75-годишна жена от Хасково, която е била измамена по телефона за близо 50 000 лева преди месеци. За да даде парите на мнимите полицаи жената е пътувала няколко пъти до В.Търново, това заяви
директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.
При обиски и претърсвания в град Левски бяха заловени и другите участници в престъпната схема, но единият е успял да избяга и е бил обявен за издирване.
Последният удар на ало мафията бе на 14 септември във Велико Търново. Тогава бандата успя да измъкне от 77-годишна търновка 30 000 лв. и златни накити. Едва на следващия ден жената разбрала, че е станала жертва на телефонна измама и сигнализирала полицията.
На 5 септември пък 85-годишна жителка на Арбанаси остави 10 000 лв. под керемидите на къщата си за мними полицаи.


 
2 Октомври 2018 | 16:43
Тагове: измамници, пари, група, залавяне

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook