В антологията са включени най-добрите стихов" /> Поетесата Ружа Велчева се срещна от с ученици от Хуманитарната гимназия - Евроком Царевец | Новини


Поетесата Ружа Велчева се срещна от с ученици от Хуманитарната гимназия
Поетесата Ружа Велчева се срещна с учениците от Хуманитарна гимназия "Св.св.Кирил и Методий" във Велико Търново. В читалище „Надежда“ поетесата прочете част от последната си книга – антология, озаглавена „Нестинарка“.
В антологията са включени най-добрите стихове от 1964-та година до 2016-та – годината на издаването на книгата, като стиховете са подредени по годините на тяхното писане. Книгата е издадена по случай 70-годишнината на поетесата и съдържа 70 стихотворения, като 71-вото - „Нестинарка“ е отпечатано на гърба на книгата, то дава и името на антологията. Самата поетеса споделя, че нестинарството е заложено в кръвта й.
В книгата е включена интимна и патриотична лирика, гражданска поезия, стихове от всякаква тематика, всичко, което е вълнувало поетесата през годините.
Ружа Велчева споделя, че всички стихотворения са й любими, защото всяко едно от тях е излязло от сърцето й. Всяко стихотворение е провокирано от чувство или събитие. А на младите ученици, тепърва навлизащи в писането, поетесата пожела да бъдат упорити и да не се отказват.


 
1 Октомври 2018 | 17:56
Тагове: поетеса, ученици, среща, стихосбирка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook