Стартира кампанията „Движи се и победи“
Първия етап на кампанията „Движи се и победи“ стартира в събота в местността Ксилифор. 18-тото и издание се осъществява съвместно с Туристическо дружество „Трапезица 1902“, Младежки дом - Велико Търново, Регионалната здравна инспекция, както и с подкрепата на Великотърновския общински съвет.
Всяка година в бюджета на община Велико Търново се гласуват средства, които заедно със средствата, които институциите имат по бюджет, се използват за мероприятията, които кампанията провежда всяка година.
Кампанията привлича все по-голям интерес. Деца, родители, възпитатели, дори и по-възрастни хора избраха да бъдат част от празника. Като част от „Движи се и победи“ бе открит атракционът “Въжената градина“. Проектът е осъществен с дарения от двамата търновски бизнсемени и бивши катерачи - Ивайло Пенчев и Метин Мусов.
Изграждането на съоръжението „Въжената градина“ отнема 3 месеца, а идеята за самия проект е свързана с благотворителната дейност на Туристическо дружество „Трапезица 1902“.
След официалното откриване на атракциона, катерачи от алпийския клуб “Трапезица” демонстрираха завидна смелост. Новото съоръжение предизвика интереса на всички участници в кампанията.
Оттук нататък се предвижда съоръжението да бъде достъпно през почивните дни от 10 ч. до 17 ч. при добри метеорологични условия, а през седмицата ще работи по предварителна заявка.


 
1 Октомври 2018 | 17:08
Тагове: движи се и победи, Ксилифор, Трапезица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook