Сметките за газ, парно и топла вода няма да окажат влияние върху пазара на недвижимите имоти
Увеличение в броя на сделките спрямо миналата година се наблюдава при пазари на имоти. Това се дължи на добрите условия в ипотечното кредитиране, което предлагат банките, каза Ивайло Славов, брокер на недвижими имоти.
В момента има период на относителна стабилност. През изминалата година се наблюдава ръст на всяко тримесечие както в цените, така и в броя на сделките, в момента нещата се стабилизират.
Десетки са факторите, които оказват влияние върху ценообразуването. За всеки един имот може да се каже, че той е уникален и му се прави индивидуална пазарна оценка. Увеличението на сметките няма да окаже съществено влияние върху пазара на недвижимите имоти.
Санирането, особено на панелните жилища оказва положително влияние върху повишаването на стойността на един имот, защото освен, че се повишава неговата цена той става и по-желан както от купувачите, така и от наемателите, каза още Ивайло Славов.По трудна е продажбата на жилищата в старата част на Велико Търново от законова гледна точка, защото почти всеки имот е или индивидуален паметник на културата или паметник на културата в комплекс.
И тази година, според брокерите, закупуването на недвижим имот остава една от най-сигурните инвестиции.


 
28 Септември 2018 | 16:19
Тагове: имоти, покупка, цена, жилища

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook