Започват изграждането на сграда с паркоместа и ателиета зад Изобразителният факултет
350 парко места и 24 ателиета за преподаватели и студенти ще са част от сградата, която ще бъде изградена зад Факултета по изобразително изкуство във В.Търново.Финансирането на проекта е изцяло частна инвестиция на Европейска инвестиционна група включваща-Германия, Сърбия, Македония, Италия и др.
Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов бе домакин на работна среща за обсъждане на идейния проект за многофункционална сграда зад Факултета по изобразително изкуство в центъра на Велико Търново. Идеята е да се обединят усилията на Великотърновския университет, възможностите на бизнеса и обществената потребност от подобрение на инфраструктурата в центъра на Велико Търново. Според идейната концепция на инвестиционната група в многоетажната сграда ще има подземни паркинги с 350 паркоместа, 24 ателиета за преподаватели и студенти по изобразително изкуство, заседателна зала със 150 места, а на последния етаж е предвиден ресторант с панорамна гледка към целия град. По предварителни изчисления инвестицията ще бъде на стойност 18 милиона лева.
Финансирането на проекта е изцяло частна инвестиция на Европейска инвестиционна група, в която участват представители на бизнеса от Германия, Австрия, Италия, Македония, Сърбия и България – строителни фирми, банки и инвестиционни фондове.
В срещата участваха представители на бизнес консорциума, който финансира проекта, инж. Даниел Панов, кмет на Община Велико Търново, проф. д-р Любомира Попова, областен управител на Великотърновска област и Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет.


 
21 Септември 2018 | 16:07
Тагове: факултет, Изобразителни изкуства, паркоместа, ателиета, сграда, изграждане

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook