Първият звънец удари
Около 21 800 ученици влязоха днес в класните стаи на училищата от област Велико Търново. За първи път училищния праг прекрачиха 1805 първокласници, като най-малките ученици са с около 30 повече от предходната година, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.
Новата учебна година днес започна в 84 училища, като само две в цялата област вече имат статут на обединено и в него ще учат деца от 1 до 10 клас. Това са учебните заведения в селата Джулюница и Майско.
Първият звънец удари за ученици и учители от училищата във В.Търново. Близо 22 хиляди ученици прекрачиха прага на родните училища.
С издигане на националното знаме и под звуците на националния химн започна първият учебен ден в професионална гимназия по туризъм, където 500 деца прекрачиха прага на класната стая.
Ванюта Недялкова е класна на 9 клас, и споделя, че винаги се вълнува много в първият учебен ден, въпреки това пожелава успех не само на нейният клас.
Тази година в гимназията по туризъм въздържаме от нови професии и специалности, но залагаме на традиционните паралелки, които се търсят най-много на пазара на труда, коментира директорката- Татяна Данчева.


 
17 Септември 2018 | 16:38
Тагове: училище, ученици, паралелки, учебна година

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook