Седмица на пожарната безопасност
През тази седмица Регионалната служба „Пожарна и аварийна безопасност” във В. Търново по традиция отбелязва Седмицата на пожарната безопасност и Професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – 14 септември. През тази седмица огнеборците организират Ден на отворените врати и срещи с кметове.
През тази година Седмицата за пожарна безопасност ще се проведе в периода от 10-ти до 16-ти септември и включва редица мероприятия.
От понеделник до петък, от 08:30 до 17:30 ч., в търновската пожарна се организира приемна за граждани и откриване на отворени телефонни линии.
За тържествено честване на професионалния си празник - 14 септември, служителите на Регионалната дирекция са избрали Балван. Честването ще започне в 10,30 ч. с водосвет и освещаване знамето на Регионалната служба и на пожарните автомобили. В селото ще бъде открита експозицията „Търновската пожарна през годините“ и ще бъде представена кратка история на търновската пожарна. На нова детска площадка за пожарна безопасност ще се радват малчуганите в с. Балван, като съоръжението ще бъде открито също на професионалния празник на огнеборците. Те ще представят целите и бъдещите практически занимания, които ще се провеждат с деца и младежи на новооткритата площадка за пожарна безопасност и ще проведат демонстрация с пожарна техника и оборудване заедно с доброволците.


 
10 Септември 2018 | 16:50
Тагове: празник, пожарна безопасност, служители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook