Прокуратурата поиска постоянен арест на шофьора убил момиче на пешеходна пътека в Г.Оряховица
Прокуратурата поиска постоянен арест на водача на превозното средство , който уби 15-годишната Ани на пешеходната пътека в Г.Оряховица. Съдът обаче, го пусна под домашен арест. Определението на съда подлежи на обжалване или протест.
По направено искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, Окръжен съд взе мярка за неотклонение „домашен арест” на водача на лек автомобил, който уби 15-годишната Ани на пешеходна пътека в Горна Оряховица във вторник миналата седмица.
Окръжна прокуратура – Велико Търново е привлякла Д. Х. в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление по Наказателния кодекс.
Мъжът е привлечен за това, че на 04.09.2018 г., около 20,15 часа в гр. Горна Оряховица, по ул. "Свети Княз Борис Първи", като управлявал лек автомобил, собственост на охранителна фирма, нарушил правилата за движение по пътищата /не съобразил скоростта си на движение  с конкретните условия на видимост - нощно време, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие/; не спрял при приближаване към пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка и пътен знак, за да пропусне преминаващите по нея пешеходци,  в резултат на което причинил по непредпазливост смъртта на пешеходка – момиче на 15 години, като деянието е извършено на пешеходна пътека.
Определението на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване или протест.
Под ръководството на Окръжна прокуратура – В. Търново действията по разследването продължават


 
10 Септември 2018 | 16:48
Тагове: Горна Оряховица, кола, убийство, пешеходна пътека

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook