Ремонтът на 6 учебни заведения в града налага реогранизация в учебния процес
Все още тече ремонтът на шест учебни заведения във Велико Търново. Това са детските градини „Ален мак“, „Рада Войвода“ и „Пролет“, както и училищата „Владимир Комаров“, „Георги Раковски“ и Спортно училище. Ремонтите дейности са заложени по проект на ОП „Региони в растеж“, а срокът им за изпълнение е краят на месец октомври. Дотогава учебните процеси ще бъдат реорганизирани, а децата преместени, обясни Пенка Игнатова – директор на дирекция „Образование“ към Община Велико Търново. Ремонтните дейности на учебните заведения започнаха в средата на месец юли. Детските градини ще бъдат санирани, напълно ремонтирани и обзаведени отвътре, с укрепени и подобрени площадки и огради, нови спални и кухненски боксове. Дейностите са мащабни и изискват по-голям срок, разказва Пенка Игнатова. Той обаче не е пресрочен, тъй като официално е до края на месец октомври.
Заради извършването на дейностите в градините много от децата са преместени, а тези, на които им предстои посещение в „първа група“ са задържани в яслите. Малчуганите от градините „Пролет“ и „Рада Войвода“ са преместени и посещават редовно занятия, каза още Пенка Игнатова. Детска градина „Ален мак“ пък се посещава от повече от 270 деца. В училищата, в които текат ремонти също учебният процес ще бъде реогранизиран, но на 17-ти септември учебната година ще започне за всички.
На фона на националния недостиг на педагози, във област Велико Търново няма никакви проблеми с липсата учители, коментира още Пенка Игнатова. Предприети са всички необходими мерки за нормалното стартиране на новата учебна година.


Александра Димова
5 Септември 2018 | 16:41
Тагове: реорганизация, учебен, процес, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook