Децата плувци от Велико Търново се нуждаят от тренировъчна база
Спешни мерки и отчет до края на седмицата за състоянието на инфраструктурата и маркировката около всички училища и детски градини във Велико Търново обеща градоначалника Даниел Панов на днешното редовно общинско заседание. След остри нападки на общинските съветници от групата на БСП за състоянието на пешеходните пътеки и мерките за сигурност около учебните заведения в града, за петък е насрочена извънредна общинска сесия. На днешното заседание беше засегната и темата за необходимостта от тренировъчна база за децата плувци.
Мария Илчева отправи питане към колегите си общински съветници и кмета на общината за създаване на плувен басейн с олимпийски размери, за който се говори от много време в Община Велико Търново. Десетки деца, трениращи плуване, ежегодно носят награди от държавни и международни състезания, качествена база за тренировки в областта обаче – няма.
В отговор на запитването инж. Даниел Панов подчерта, че денивелацията в града усложнява изключително строежът на подобно съоръжение, а единственият удобен терен за нещо такова би било бившето сержантско училище, тъй като необходимата площ ще бъде минимум 6 декара.
Решения и начини за финансиране обаче ще се търсят чак, след като Общината се сдобие с правата върху необходимия за целта терен, каза още кметът.


Александра Димова
30 Август 2018 | 15:58
Тагове: деца, плувци, олимпийски, басейн, постижения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook