За два месеца са запечатани 6 обекта в област В. Търново
За два месеца в област Велико Търново НАП е запечатала 6 обетка. И през тази година неиздаването на касова бележка, освен с обичайната глоба, се санкционира незабавно и със запечатване на търговския обект. Основната цел проверяващите от НАП е да насърчат доброволното спазване на данъчните изисквания.

ВИДЕО
В старопрестолния град през месеци юли и август е запечатан 1 обект, предлагащ хотелски стаи за гости. Мярката е наложена за неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби - неиздаване на касови бележки и разминаване между касовите наличности и дневните отчети от извършени продажби. На територията на област В. Търново обектите, неиздали касов бон на проверяващите и запечатани за срок от 30 дни, са общо 6 - кафене, заведение за закуски и магазин за дрехи втора употреба. Освен хотела в старопрестолния град, в близост са запечатани басейн и магазин за промишлени стоки.
Ръст на оборотите се отчита в обектите по цялото Черноморие за юни 2018 г. в сравнение със същия период на миналата година. Оборотите на всички обекти по морето през юни 2018 г. са 1,127 млрд. лв.
Според приходната администрация, подобряването на фискалната дисциплина се дължи на засиленото присъствие на служителите от звеното за фискален контрол на НАП по българското Черноморие. И тази година стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, извършват лятна контролна кампания в морските курорти. От началото на кампанията досега са осъществени над 8900 проверки, а запечатаните обекти до момента са 210.
Приходната агенция използва също и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите й, за да открива рискови търговци с продажби, различни от обичайните.


Александра Димова
27 Август 2018 | 16:31
Тагове: НАП, проверки, продажби, отчети

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook