Подготвят улица“Крайбрежна“за асфлтиране
Подготвят за асфалтиране улица „Крайбрежна“ във Велико Търново, както и новия обществен паркинг за автомобили и автобуси в подножието на крепостта Царевец. Лично кмета инспектира работата по инфраструктурните обекти. В момента общо 38 улици и площадни пространства са в процес на пълно обновяване в Старата столица.
Напредват строителните работи по ул. „Христо Иванов – Войводата“, ул. „Йордан Инджето“ и по няколко локални подхода, чрез които ще бъде подобрена връзката между улиците „Крайбрежна“ и „Михаил Кефалов“. 
Всички инфраструктурни обекти са част от проекта на общината „Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Паркингът на ул. „Крайбрежна“ ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси. Зоната ще е охраняема и безплатна за ползване в срока на проекта. За улеснение на туристите ще бъде оформена и довеждаща пешеходна алея, вече са обновени и тротоарите по ул. ‚Михаил Кефалов“.
Даниел Панов провери и хода на строителните работи по улиците „Максим Райкович“, „Силвестър Пенов“, „Читалищна“, „Шейново“. Голям процент от участъците вече са готови, старинният калдъръм е пренареден, а в стръмните части фугирането е двойно. Готова е и основата на площад „Съединение“ до Музей „Възраждане и Учредително събрание“ и Регионална библиотека „П. Р. Славейков“. Старинните каменни плочи ще бъдат почистени и пренаредени, монтирано ще бъде художествено осветление, а целият площад ще бъде облагороден.


 
22 Август 2018 | 16:53
Тагове: Крайбрежна, паркинг, асфалтиране

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook