Мостът в Шемшево ще бъде пуснат до 15-ти септември
Мостът в Шемшево ще бъде пуснат до 15 септември-за първия учебен ден, това стана ясно след посещението на заместник председателя на политическа партия ГЕРБ-Цветан Цветанов в с. Шемшево. Изпълнителите на обекта обещаха да направят всичко възможно за предсрочно пускане. Това ще даде възможност на децата и на жителите от 5 населени места да се придвижват по възможно най-краткия път до Велико Търново.
Строителството на новия мост се наложи след като частично рухна стария 130-годишен мост в края на февруари миналата година и необходимостта от изграждането на ново съоръжение бе крайно наложителна. За изграждане на съоръжението бяха отпуснати 1,1 милион лева. Прогнозите бяха моста да бъде пуснат до края на летния сезон.
Новият мост ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост, ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 метра и дълъг близо 40 метра. Предвидени са и тротоари с широчина метър и половина. Новият мост е разположен встрани от предишния, така че подходът към него да не бъде със завой. Изпълнителите на проекта се надяват на добри метеорологични условия, тъй като предстои хидроизолация и полагане на асфалт на съоръжението.


 
16 Август 2018 | 17:27
Тагове: мост, Шемшево, ремонт, откриване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook