Отбелязваме християнският празник Голяма Богородица
Днес отбелязваме християнският празник-Голяма Богородица. Стотици жители и гости на гр. Велико Търново и на с. Арбанаси се стекоха за да се поклонят пред чудотворната икона на Света Богородица, да се помолят и да запалят свещ за здраве. На празничната литургия в Божия храм присъстваха заместник председателя на ГЕРБ- Цветан Цветанов и кмета на В.Търново-Даниел Панов
Днес е Голяма Богородица - денят, в който християнската църква почита Света Богородица като покровителка на майчинството, жените и пазителка на семейното огнище.
Успение на Пресвета Богородица е считан за най-големият летен християнски празник. Поклонници от различни краища на България се стекоха да се поклонят пред чудотворната икона в манастира „ Свето Успение Богородично“. За здраве, хармония и разбирателство пред светинята се помолиха стотици миряни.
Празникът е сред най-почитаните от вярващите, защото Божията майка се смята за най-голямата застъпница за хората пред Бога.Тя е майката на Христос и наша майка, осъществява пълнотата на човешкия живот и благодат чрез живота, смъртта, и Възкресението на Божия Син, Когото тя ражда.  Имен ден имат близо 205 000 българи.


 
15 Август 2018 | 17:42
Тагове: Голяма Богородица, празник, икона, Арбанаси

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook