В Община Велико Търново набелязаха мерки в началото на активният сезон за дърводобив
В Община Велико Търново се проведе работна среща за набелязване на мерки, в началото на активният сезон за добив на дървесина. В срещата взеха участие държавните и общински институции, фирмите, работещи в областта на дърводобива, полиция, КАТ, ДАИ, Инспекция по труда, кметове на населени места. По време на срещата бяха обсъдени всички проблеми, свързани с достъпа до горски територии, добива и извозването на добитите количества дървесина.
Фирмите в областта на дърводобива поставиха въпроси, свързани с необходимостта от точно и ясно регламентиране на полските и горски пътища, които биха могли да ползват в процеса на работата си без да увреждат инфраструктурата. От страна на държавните и общински власти фирмите получиха уверения в готовността и добрата воля да се съдейства за уточняване на тези пътища и привеждането им във вид, който позволява да се използват.
Представителите на дърводобивната индустрия поискаха и получиха гаранции, че ще бъдат прецизирани пътните знаци, които ще указват достъп за техника, чиято товароносимост е до 10 тона.
Държавните институции ще продължат интензивно да извършват проверки за спазването от представителите на дърводобивните фирми за спазване на Закона за движение по пътищата, за спазване на ограниченията за товароносимост.
От ДАИ информираха, че институцията от няколко дни разполага с кантар, който позволява точно измерване на товарите.
Проверки ще бъдат извършвани и за спазване на уточнените и съгласувани места за претоварени станции, за спазване на правилата за противопожарна защита, както и за спазване на трудовото законодателство и сключването на трудови договори с работниците, които дърводобивните компании наемат.


Александра Димова
7 Август 2018 | 15:27
Тагове: дърводобив, фирми, контрол, проверки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook