Красимир Каракачанов ще награди първенците на Националния военен университет
На 27 юли, в петък, ще се състои присвояване на първо офицерско звание на курсантите, завършващи Националния военен университет, както и връчването на свидетелствата на кадетите от Професионалния сержантски колеж на Випуск-140-ти „Ботевски”. На церемонията, която ще се проведе пред сградата на МДТ от 10ч., ще присъства и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще връчи пагоните на отличниците.
113 души курсанти завършват тази година. Средният успех от държавните изпити на випуска е 5,36. Първенец е Деница Веселинова Иванова със специализация „Ядрена, химическа и биологическа защита и екология”. Тя е носител и на наградата на Община Велико Търново за тази година.
44 -ма пък са кадетите завършващи редовно обучение в Професионалния сержантски колеж.
След края на първия прием за новата учебна година, обявен от НВУ, държавният план-прием е изпълнен над 70 %, като останалите незаети места са 60. За тях останалите кандидати ще се борят при допълнителния прием през месец септември.
При план-прием на студенти-бакалаври от 215 места до този момент в трите факултета са приети над 180 души.
На НВУ му предстоят и мащабни ремонти. След като държавата отпусна 16млн. за подобряване на техническата база, сградите във Велико Търново, както и тренировъчни бази в Долна Митрополия и общежитията към факултета в Шумен ще бъдат ремонтирани. Предстои и газификация в трите факултета.


Александра Димова
26 Юли 2018 | 14:42
Тагове: НВУ, пагони, Каракачанов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook