Актрисата Албена Михова излиза на търновска сцена
Ролята на Мадам Злата в мюзикъла „Криворазбраната цивилизация” репетира усилено актрисата Албена Михова. С един от най-обичаните спектакли в своя афиш храмът на Мелпомена в старата столица за втори път ще участва в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Представлението е на 27 юли от 21 часа, заради метереологичните условия ще бъде поставен на голямата сцена на МДТ „Константин Кисимов“.
Спектакълът по музика на Дечо Таралежков и текст на Добри Войников се играе за първи път в България. След обичания телевизионен вариант на режисьора Хачо Бояджиев от 70-те години на миналия век, търновският театър за първи път у нас поставя това заглавие в музикален вариант. Над сценария и режисурата работи Борис Дюлгеров, художник е Лидия Къркеланова, а диригент – Васил Вълчев. Хореографията е дело на Катя Богданова, а хормайстор е Яница Брънзелова.
Звездата сподели, че нейната мама Злата ще бъде типична българка.
Мюзикълът "Криворазбраната цивилизация" е съвместна продукция на музикалния и драматичния отдел, а в него участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ. Специално за представлението са привлечени около 20 гост-изпълнители, които ще присъединят към хора, оркестъра и балета. В постановката със свои изпълнения ще се включат и момичетата от великотърновския спортен клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска.


Александра Димова
25 Юли 2018 | 17:55
Тагове: Албена Михова, Сцена на вековете, Криворазбраната цивилизация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook