Възход на театралното изкуство
С рекорден приход от близо 89 000 лв. завърши първото полугодие на 2018 г. екипът на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. За първите шест месеца на годината са изиграни 84 представления, което също е най-добро постижение за последните около 30 г. на храма на Мелпомена в старата столица. Спектаклите са били аплодирани от 12 401 души публика.
За първото полугодие по приходи от продажба на билети и брой изиграни спектакли търновският театър е надминал същия период на 2017 г., който бе най-силен досега.
От началото на годината артистите от МДТ са изиграли 43 представления в турне пред 7396 зрители. Посетили са 24 града в страната. На сцената във Велико Търново са излизали с 41 представления, а публиката наброява 5005 души.
През сезона търновските артисти са играли общо 18 заглавия, като седем от тях са на драмата, пет на оперетата, два концерта и три детски постановки.
Човешкият ресурс на театъра е много ограничен, но въпреки това заглавията са разнообразни и винаги се работи върху нещо ново.

Театърът категорично се радва на възраждането на любовта на зрителите, а българските заглавия са най-посещавани. И на родна сцена, и по време на турнета в публиката се забелязват все повече и все по-млади хора, коментира още Васил Вълчев.
Четири са новите заглавия в афиша на търновския от началото на годината, а актьорите вече работят по нов спектакъл - „Да си богат не е лесно“ на Пиер Шено.
Мюзикълът „Криворазбраната цивилизация” е рекордьор по приходи. Той ще бъде поставен и в „Сцена на вековете“ на 27-ми юли на крепостта „Царевец“, а актрисата Албена Михова ще партнира на търновските актьори в ролята на Злата.


Александра Димова
17 Юли 2018 | 16:16
Тагове: театър, приходи, артисти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook