Протест на живущите в старата част на града
Живущи в старата част на град Велико Търново излязоха на протест. Според тях лошото изпълнение на ремонтните работи по улиците „Силвестър Пейнов“ и „Шейново“, продължили повече от 2 години, са довели до редица проблеми. Заради наводнени шахти, хората не могат да стигнат до къщите си нито с коли, нито пеша. Строителството в старата част на града се извършва по проект с европейско финансиране на стойност 8 млн. лева. Неговата цел е изграждане на достъпна и съвременна инфраструктура.
Недоволството на хората ескалира след последните дъждовни дни миналата седмица. Отгоре до долу по стръмните улици в стария град са се стичали вода, камъни и пясък. В такива дни за жителите на старата част на града е било трудно да ходят без ботуши, а децата дори не можели да излизат от домовете си. След пуснати няколко жалби до общината, хората на улиците „Силвестър Пенов и „Шейново“ сами отводнявали шахтите и търсили фирмите изпълнители на проекта.
Освен калта, която се налага да газят при проливен дъжд, хората се страхуват и за живота си, заради счупено електрическо табло, което се мокри при наводненията на улиците.
С протеста живущите в старата част на Велико Търново искат да изразят възмущението си, че се налага да газят в калта с ботуши в един от най-красивите градове в България.
Зам.-кметът проф. Георги Камарашев бе категоричен, че следващата седмица проблемът ще бъде отстранен.


Александра Димова
13 Юли 2018 | 16:58
Тагове: протест, живущи, стара част, Велико Търново

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook