Депутатите приеха закона за нефта
Днес бе приет от депутатите закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти. Всички търговци, както и дистрибуторите на нефт са задължени да подадат заявление за регистрация в тримесечен срок.
Глобите за неподалите такава декларация ще бъде от 25000 до 250000 лева. Лице,което като законен представител на юридическо лице или едноличен търговец е допуснало нарушение ще се глобява с 1000 до 10000 лева, а за повторно нарушение глобата е от 50 до 500 000 лева. Според някои бизнесмени в бранша законът ги ощетява.
Според новия закон за пълнене на бутилки с втечнени газове и за дистрибуция на бутилки ще се изиска капитал не по-малък от 20 000 лева. Дистрибуторите трябва да разполагат минимум с 10 хиляди собствени бутилки за съхранение. Вместимостта на съдовете, в които се съхраняват горива също трябва да е по -голяма . Това също притеснява собствениците и управителите на малки бензиностанции.
Данчо Генчев каза също, че при това положение цените на горивата задължително ще се покачат.
Според Данчо Генчев потребителите отново ще са потърпевши от по- високите цени на горивата,които се очакват след обнародването и влизането в сила на новия закон.


 
12 Юли 2018 | 18:22
Тагове: нефт, закон, бензиностанции, собственици

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook