Тема Кандидатстудентски прием ВТУ 2018г
1414 кандидатстуденти вече са се записали във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий, съобщи проф. Стоян Буров-зам. ректор на университета. 80% от бройките за всички специалности, които предлага университетът, заедно с неговите филиали са запълнени. От университета очакват около 90 % запълване на бройките след второ класиране.
Проф. Буров допълни, че приемът тази година не е по- различен от миналогодишния.
Кандидатстудентите, които не са били приети по първо желание,вероятно ще бъдат приети по второ. Вече са запълнени местата в специалностите право и по чуждите филологии. Продължава големият интерес на младежите към английската филология и психологията. Според професор Буров все повече кандидат-студенти желаят да учат Българска филология. Това не е чудно, тъй като специалността по думите му е класика.
Засилен е интересът на кандидат-студентите тази година към педагогическите специалности, а по приложна математика няма нито един кандидат-студент. Това се дължи на факта, че се очаква увеличение на учителските заплати. Може би това е причината всички футболисти на футболен клуб „Верея“ да се запишат да изучават висше образование от идната есен по специалността Педагогика на физ. Възпитание, съобщиха от университета.


 
12 Юли 2018 | 17:48
Тагове: ВТУ, кандидат студенти, прием

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook