3% безработица във Велико Търново С концерт ще активират неактивните безработни
Безработица по – ниска от тази в страната отчита регионалното бюро по труда във Велико Търново. В трите общини на областта, в които бюрото работи отчетените нива на безработица са едва четири процента. В частност в старата столица безработните са три процента в началото на лятото като тенденцията е безработицата да спадне още през следващите месеци.
Страната и в частност Велико Търново излиза от кризата, данните сочат подем на икономиката, има сериозен глад за кадри. Така най-общо изглежда картината на пазара на труда в началото на лятото
Анализа на данните сочи нарушен баланс между търсене и предлагане на работни места. Това налага адаптиране на изискванията на работодателите към персонала, както и на квалификацията на регистрираните безработни.
Около 60% от регистрираните безработни са със средно образование и професионална квалификация. Процентът на безработните с висше, основно и по ниско образование е традиционно нисък. За да задоволи нуждите на пазара от кадри Бюрото по труда е част от инициатива за активиране на неактивните безработни
На събитието ще има изнесени приемни на служители на Бюрото по труда, които ще дават информация за услугите, които бюрото предлага, ще има и награди за най активните участници.


Йовка Драганова
6 Юли 2018 | 13:48
Тагове: безработица, бюро по труда, криза

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook