МВР празнува професионален празник
На 5 юли се отбелязва професионалният празник на Министерството на вътрешните работи. Обявен е с Решение 79 на Министерския съвет от 28 февруари 1992г. В навечерието на празника си ръководството и служителите на ОД на МВР във Велико Търново проведоха официално събрание, на което бяха връчени призове и парични награди на отличени служители на Областната дирекция заради професионалните им успехи.
Една от инициативите посветена на професионалния празник на полицейските служители бе част от тях да запознаят малки великотърновчета с работата си. 20 деца от местна езикова школа се запознаха с две от полицейските кучета на ОД, с работата на полицаите и с устройството на патрулните автомобили.
Едно от двете кучета, служители към великотърновската дирекция, обучени да търсят наркотици е две-годишният Нерон. Той е верен партньор на Стефан Михайлов и негов спътник в борбата с престъпността.
Четириногите полицаи си имат само по един собственик – партньор. Много често служителите на реда, които имат възможност дори ги гледат в домовете си.
За да стане полицай едно куче преминава през редица обучения до навършването на първата си година, когато започва да трупа и практически опит, а в паметта си кучето може да запази повече от 160 вида миризми. Нерон все още е млад и няма грандиозни операции в професионалната си кариера, въпреки това обаче върви смело по стъпките на предишния партньор на Стефан Михайлов.
На 5-ти юли служителите на МВР ще отпразнуват 139-години от създаването на министерството. Редица заслужили служители на реда днес получиха парични премии, плакети и награди за високи професионални успехи от директорът на областната дирекция старши комисар Димитър Машов, както и писмени похвали и благодарности от министъра на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов.
Награди получиха и спечелилите отбори на полицейските състезания по стрелба и футбол, които организира областната дирекция през изминалата седмица.


Александра Димова
4 Юли 2018 | 16:10
Тагове: МВР, празник, служители, награждаване

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook