Нерегламентирани сметища скараха общинските съветници от БСП и Даниел Панов
В отчета за изпълнение програмата на управление на градоначалника инж. Даниел Панов е записано, че 73 нерегламентирани сметища са почистени на територията на Община Велико Търново през 2017 година. Общинските съветници от БСП обаче поставиха под съмнение отчетените резултати и на днешното редовно заседание отправиха запитване за поддръжката и почистването на голям замърсен терен в с. Ресен, намиращ се в близост до дома на кмета на селото Йорданка Колева.
Според групата съветници от БСП в западната част на с. Ресен десетки декари площ са покрити с битови отпадъци.
От своя страна градоначалникът обясни, че мястото е било почистено през месец ноември, като кметът на с. Ресен Йорданка Колева е осигурила машини, а услугата е била на стойност малко повече от 3 200лв.
Единствено в с. Ново село от всички 36 населени места в области има съставени актове за нерегламентирани сметища, каза още Даниел Панов.
Ожесточени дебати предизвика и плануваният буферен паркинг до бившето сержантско училище, откъдето ще тръгва новата линия в градския транспорт. Тя ще бъде под номер 100 и ще преминава по туристически маршрут до крепостта „Трапезица” и църквата „Св. 40 мъченици“. Очаква се новата линия да бъде факт догодина, заедно с реализирането на мащабния проект за интегриран градски транспорт. За него Община Велико Търново получава финансиране в размер на близо 11 млн.лв.
Другият планиран буферен паркинг ще бъде изграден до „Парка с миниатюрите“.


Александра Димова
28 Юни 2018 | 15:30
Тагове: сметище, сесия, Община, Панов

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook