Три детски градини затварят за ремонт, шест други във ваканция
Изключително предизвикателство и повод за сериозна реорганизация в детските учебни заведения става ремонтът на три детски градини във Велико Търново, както и поетапното затваряне на останалите за почивка на персонала и основно почистване на помещенията. През месеците юли и август в града ще работят по шест детски градини по график, съобразен с броя на децата, които ще посещават занятия през лятото, както и според района, в който се намират.
По идея на директорите на детските градини във Велико Търново от няколко години през лятото те почиват поетапно, като работещите приемат децата на почиващите през месец юли, а през месец август заведенията се разменят.
За улеснение на родителите почивките на детските заведения са така изчислени, че по време на ваканцията, децата да бъдат приети в следващата най-близка детска градина.
От местната администрация уверяват още, че ръководителите на съответните детски градини трябва да осигурят оптимална натовареност на групите. По преценка на ръководителите в затворените заведения ще има дежурни учители. Освен местенето на децата и персонала, това лято по трудна ще направи организацията работата на детски градини и предвиденият ремонт в три от тях.
Това са последните неремонтирани детски градини във Велико Търново, каза Пенка Игнатова. След финализирането на ремонтите в тях, предвидено за края на месец октомври, ще дойде ред и на детските заведение в околните села. Целият запазен, но излишен инвентар от търновските градини ще бъде разпределен за заведенията в околните села. Междувременно местенето на децата в различни детски градини ще се наложи и в началото на учебната година, до пълното финализиране на ремонтните дейности.


Александра Димова
27 Юни 2018 | 16:57
Тагове: детски градини, ваканция, почивка, ремонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook