Велико Търново домакин на Европейското първенство по ориентиране
Над 500 състезатели и треньори от 35 държави пристигат във Велико Търново, за да участват в Европейското първенство по ориентиране, за чието домакинство старата столица се подготвя повече от година. Надпреварата започва на 29-ти юни със „спринтова дистанция“, която ще се проведе на крепостта „Царевец“. Първият етап ще е съчетание между спорта и представянето на културното ни наследство – нещо, с което организаторите се гордеят.
За организацията на Европейското първенство отговарят великотърновския спотен клуб по ориентиране „Трапезица 1954“, Българската федерация по ориентиране, общините домакини - Велико Търново, Лясковец и Елена и ТД „Трапезица“.
Първият етап започва на 29-ти юни, в 10.00 часа и ще се проведе в крепостта „Царевец“. Организаторите споделят, че заради естеството на трасето и мащабния брой участници, състезанието ще бъде изключително атрактивно.
Във втория етап състезателите ще трябва да се ориентират край село Мийковци в дисциплината „Дълга дистанция“.
За призовете на първенството младежите ще се състезават в четири категории, разделени на момчета и момичета, както и по възраст. България ще представят 15 състезатели от цялата страна и 2-ма треньори – Кирил Николов и Петър Доганов.


Александра Димова
25 Юни 2018 | 15:22
Тагове: европейско, ориентиране, Трапезица 1954

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook