Стартира 8-мата детска полицейска академия
За осма поредна година 400 деца ще станат част от серията от занимания, които ще се провеждат през цялото лято в 20-те младежки центрове в населените места от общината по време на 8-мата „Детска полицейска академия“. Форумът е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници, МВР, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Военният университет. Домакин на откриването и нов партньор е град Килифарево.
Всяка година по време на обучението стотици деца научават ценни знания за престъпленията и превенцията им и как да се пазят от потенциалните опасности в живота. Акценти се поставят също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата, а лятната ваканция на децата е изпълнена с полезни и приятни занимания.
По време на откриването „Съюзът на пивоварите“ отличи най-добрите творби в конкурс за рисунка, в който участваха деца от 20 населени места общината. Домакин на грандиозния старт на академията беше град „Килифарево“.
През летния сезон децата и младежите, станали част от инициативата „Лятна полицейска академия“, ще узнаят кои са най-разпространените престъпления и как да се предпазят от тях, начините да противодействат на агресията, как да се пазят от трафик на хора и какви са правилата за безопасността на движението.


Александра Димова
22 Юни 2018 | 15:49
Тагове: полицейска академия, деца, обучение, Килифарево

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook