КНСБ с предложение за помощите за хора с увреждания
86 хиляди души, с тежки увреждания и приковани на легло, получават добавка от 90 лева за чужда помощ. От КНСБ предлагат помощта за хората с увреждания над 90 процента да бъде увеличена двойно, в отговор на емоционалните пререкания между различните организации и представителства на инвалидите у нас, което породи спорния законопроект предложен от Омбудсмана Мая Манолова.
Президентът на КНСБ Пламен Димитров осъди остро предложението на Мая Манолова, което раздели и инвалидите у нас. След две министерски оставки и седмици прекарани в палаткови лагери от майка на деца с увреждания, решение на проблема с помощите за инвалидите у нас все още няма.
Между 16 и 18-годишна възраст хората с увреждания получават помощи в размер на близо 1300лв., каза още лидерът на синдиката, а след навършване на пълнолетието си държавната помощ остава само в размер на инвалидната пенсия, която от първи юли тази година ще бъде повишена от 230 на 238 лв.
Предложението на синдикатите е внесено във всички официални институции и подлежи на поправки, които според тях би трябвало да бъдат направени от представителите на организациите на хората с увреждания. Междувременно от КНСБ ще искат между 15 и 20% увеличение на заплатите във всички сектори, каза още Пламен Димитров.


Александра Димова
21 Юни 2018 | 16:21
Тагове: КНСБ, помощ, инвалиди, увреждания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook