Нови скулптурни проекти към приказния парк в Ксилифор
Студенти и докторанти от специалност „Скулптура“ на Великотърновския университет майсторят дървени катерушки и люлки в поредното 8-мо издание на „Младежката скулптурна колония Ксилифор“. Тя се провежда по съвместен проект на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ и Туристическо дружество „Трапезица – 1902“ и тази година е посветена на здравето.
Проектът "Скулптура, деца, природа, здраве" ще продължи поставеното в предишния проект "Светът на приказките в скулптура" начало на творческа намеса на талантливите творци в облика на Ксилифор. Естественото продължение на приказния парк са няколко съоръжения, които да поддържат и физическата активност на малките посетители.
В изграждането на съоръженията тази година работят 11 студенти и докторанти, които ще творят до неделя, когато паркът трябва да бъде напълно завършен.
Този проект ще провокира децата да излязат навън, заедно и в реалното пространство сред природата, да се движат, спортуват, да растат здрави, надяват се творците от колонията.
На 24-ти юни съоръженията ще бъдат монтирани и готови да посрещнат първите деца, които искат да играят с тях или да видят приказните скулптури от миналогодишния форум.


Александра Димова
20 Юни 2018 | 17:16
Тагове: Ксилифор, парк, скулптури, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook