Телефоните с камера изместиха фотоапаратите
Бързото развитие на технологиите позволи на телефоните с камера да заместят стационарните телефони, калкулаторите, будилниците и най-вече фотоапаратите. Това е само част от дългият списък на устройства , които появата на умните телефони прави ненужна.
21 век, светът на технологиите замести част от досегашните устройства необходими ни за всекидневна употреба. Умният телефон стана незаменима част от ежедневието, а фотоапаратът се превърна в демоде. Няма човек, който да не може да си позволи чудесното устройство, което освен хилядите си разнообразни възможности може да прави и да съхрани най-важните моменти и дори да ги сподели в разнообразни социални мрежи. Виолета Чалъкова от 28 години е собственик на фотографско ателие и споделя, че вече изключително рядко хората носят снимки направени от фотоапарат. С тези темпове след няколко години и камерите ще бъдат изцяло заменени.
Сред бума на иновациите на фокус на потребителското търсене са телефоните с камери, чиято резолюция се подобрява с всеки изминал ден. Прогнозите на учените са, че до няколко години компактните фотоапарати от нисък и среден клас ще се превърнат в най-тясната пазарна ниша. Фотографите се съобразяват със съвременните тенденции, но макар умните телефони да стават все по-усъвършенствани, няма я магията от преди години, когато закупуването на фотоапарат беше събитие допълва още Виолета Чалъкова.


 
13 Юни 2018 | 16:45
Тагове: телефони, камери, фотоапарати

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook