Бременни и физически активни - и възможно, и полезно
Един от най-добрите начини за поддържане на форма, намаляване на стреса и предотвратяване на проблеми с гърба по време на бременност е практикуването на упражнения с фитнес топка - фитбол. У нас да битува мит, че бременните жени не само не трябва да са физически активни, а дори трябва да ограничават движението си. Защо това е повече от грешно и какви са ползите от тренировките за бременни разказва Пролет Велкова.
В нашето общество бременността не се възприема като естествено състояние, а като заболяване. Често бременните жени се държат като болни и избягват всякакво натоварване. Това обаче не е правилният подход, ако не съществуват медицински причини.
Фитболът е един от спортовете, които лесно могат да бъдат пригодени за бременни жени и придобива все по-голяма популярност. Единственото нужно е голяма фитнес топка, разказва Пролет, която съвсем скоро очаква рожба и води тренировки по фитбол за бременни.
Ползите са много, а като най-голяма родилките, които са тренирали, посочват съкращаването на времето на контракциите и бързото възстановяване на тялото след раждане. Все пак тренировъчният режим трябва да бъде направен след консултация и с лекар, и със специалист в областта на спорта.
Освен физическа подготовка на такива тренировки жените могат да получат съвети и подкрепа в най-важния момент в живота си. Грижата за тялото е изключително важна, особено, когато то е дом за още някого, за това експертите съветват бременните жени да обръщат внимание на активността си.


Александра Димова
12 Юни 2018 | 17:37
Тагове: бременни, тренировка, фитбол

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook