Великотърновски ученик с победа в национален конкурс
54-ма ученици, на възраст между 16 и 21 години са победителите от национален конкурс „Лятно европейско училище“. Янислав Василев от Гимназията по туризъм във Велико Търново, е сред отличените младежи. Надпреварата е част от инициативата „Европейско междучасие“ на евродепутата Светослав Малинов и бе на тема „Другите европейци“. Кандидатите в националния конкурс трябва да напишат интересен текст, който да се фокусира върху една от държавите членки на Европейския съюз и нейни културни, социални, исторически особености. За своето представяне единадесетокланикът Янислав избира Малта. Тъй като той изучава „Кетъринг“, място в есето си намира и за малтийската кухня.
Тази победа за 18 – годишния Янислав е поредната . Ученикът от Гимназията по туризъм се явява в редица конкурси, където постига отлични резултати. Въпреки разнородните си интереси страст на Янислав остава кулинарията. Младежът вижда своето професионално развитие в тази насока.
Наградата от конкурса „Европейско междучасие“ е 5-дневно лятно обучение в Панагюрище. Янислав и неговите съученици вече се подготвят за следващото състезание.


 
6 Юни 2018 | 17:44
Тагове: конкурс, туризъм, другите европейци, текст

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook