Евродепутатът Ева Майдел с информационна кампания за кибесигурността
Велико Търново стана част от кампанията за по-безопасен интернет в Европейския съюз в рамките на европейската кампания „#SaferInternet4EU“, инициирана от комисаря по цифровото общество и икономика Мария Габриел. Като посланик на кампанията евродепутатът Ева Майдел днес се срещна с повече от 100 деца от Велико Търново, за да сподели целите на кампанията. „Ако не бихте споделили нещо с непознат, не го споделяйте и в интернет.“, това посъветва учениците на форума българският евродепутат Ева Майдел. „Киберсигурност и безопасно поведение в интернет в ерата на дигиталната революция“ бе наслова на срещата, част от европейската кампания „SafeInternet4EU”. Киберпестъпленията са безгранични и могат да засегнат хиляди хора във всички краища на света едновременно. Държавната политика не би могла да се справи с големите масивни интернет атаки. По този повод вече има на лице законопроект за увеличаване на правомощията на Европейската агенция за сигурност на интернет инфраструктурата, където освен регулаторни мерки, има и такива за увеличаване на информираността на граждани, каза още Ева Майдел.


СНХ –
01:22 – 01:35 „85% от българските деца ... онлайн“
01:42 – 01:50 „а пък едно на всяко.... е срещнало онлайн“


ВИДЕО
Специален говорител на срещата с търновски младежи беше началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев, а с презентация участва и началникът на отдел „Информационно-техническо обслужване“ в Община Велико Търново Павел Христов.
Информация за кибепрестъпността и опасностите от нея има на страниците на кампанията „SaferInternet4EU” в сайта на Европейския съюз и социалните мрежи.


Александра Димова
4 Юни 2018 | 17:50
Тагове: интернет, киберсигурност, Ева, Майдел, информираност

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook