Подобрения и промени в градската пътна мрежа
Днес се проведе редовна сесия на Общинския съвет във Велико Търново. Въпросите, които от БСП отправиха към градоначалника Даниел Панов касаеха две обществени поръчки. При едната Общината ще отдели 65 000 лв. за консултантски услуги за прилагане на законодателство за държавна помощ, което не се харесва на съветниците от БСП. Според отговора на градоначалника консултациите са необходими на служителите на общинската администрация, тъй като според закона, при липсата на компетентност и общинската хазна, и работниците подлежат на глоби.
Общинският съветник от групата на БСП Стоян Витанов отправи запитване и във връзка с обществена поръчка за изготвяне на прединвестиционно проучване и финансов анализ за цялата система на градския транспорт на град Велико Търново. В отговор, кметът обстойно представи плана за предстоящите подобрения в градската инфраструктура.
Според анализа в договорите с превозвачите задължително трябва да бъдат включени регламентите на Европейския съюз. Необходимо е прецизиране на големината и местата на автобусите, както и съобразяване със специфичния релеф на града, поради който се стига до задръствания в централната част на Велико Търново. Заради тези резултати започва процедура за изграждането на Северен пътен възел, като неговото идейно проектиране ще бъде възложено след месец.
Нови светофари, преустройване на кръстовища и два буферни паркинга също са част от плановете за подобряване на системата на транспорта в града. Промените ще бъдат направени с европейски средства и по-голямата част от тях вече са разпределени.


Александра Димова
31 Май 2018 | 17:51
Тагове: транспорт, инфраструктура, промени, подобрения

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook