Ученици от СУ „Вела Благоева“ създават младежка телевизия
Преди близо две години на среща между младежи и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, се заражда идея за създаване на младежка телевизия. Учениците от СУ „Вела Благоева“, част от учебната компания на учителя Ивалина Климентинова, приемат идеята с голям ентусиазъм и проектът им вече е факт. Дори намери място в престижната класация на Международното състезание „Социални иновации“.
Създаването на такъв сериозен проект е било нелесна задача за учебната компания, чийто ръководител е учителя по предприемачество Ивалина Климентинова. Въпреки сложната задача обаче учениците са се справили блестящо и дори са намерили място в престижната класация на международно състезание. Главните участници в проекта за младежката телевизия са учениците от 9“А“ клас на СУ „Вела Благоева“ и съученикът им единайсетокласник – Лъчезар Лазаров.
Проектът на учениците вече е факт, за изпълнението му обаче са необходими средства и то не малко.
Задачата е тежка, но ентусиазма и на децата и на техния преподавател прави реализацията на проекта напълно възможна. Те взеха участие в Международното състезание „Социални иновации“, чийто победител представя проекта си извън рамките на страната. Не успяха да се класират на първо място, но идеята им е впечатлила журито.
Идеята им е телевизията да се излъчва 24ч. в денонощието на онлайн платформа, а продукцията да е разнообразна, тематична и полезна за младежката общественост в града.
Сега, след дългия труд, ентусиазираният екип на училище „Вела Благоева“ търси подкрепа и съмишленици, за да реализира мечтата си.


Александра Димова
30 Май 2018 | 14:45
Тагове: телевизия, Вела Благоева, проект

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook