Студенти с проучване „България между Изтока и Запада“
Първокурсници от Великотърновския университет в специалност „Политология“ са провели социологическо проучване за това как се чувства българинът в страната си и към Изтока или Запада клони в предпочитанията си. Изследването е проведено в началото на месец април. В него са участвали 93-ма души, основно на възраст до 29 години от малки населени места.
Бъдещите политолози са подели изследването с цел да установят геополитическите нагласи по оста между Запада и Изтока и да проверят има ли българинът „европейско самочувствие“ 10 години след присъединяването на България към „европейското семейство“.
Макар висок процент от анкетираните да са се изказали в полза на членството на България в ЕС, 30% считат за най-удачен вариант за бъдещето на Европа оставането и разширяването на единния пазар и развитието на 4-те свободи - свобода на стоки, услуги, капитали и свободно движение на хора.
28% от анкетираните смятат и че средата им на живот не е безопасна и смятат, че престъпниците у нас се разхождат спокойно.
Изследването студентите са направили сред сравнително млади хора, живеещи в малки населени места и с предимно средно образование.


Александра Димова
29 Май 2018 | 19:39
Тагове: студенти, проучване, ЕС

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook