Още един потърпевш от измамна схема за работа в чужбина?
Още един потърпевш от измамна схема за работа в чужбина, застана пред камерата на телевизия „Евроком Царевец“. Преди дни ви разказахме историята на Цветомир Антонов, който все още чака да получи възнаграждение от 3770 евро. 22-годишният младеж заминава да работи в Белгия, нает от Лясковската фирма КГ“ Системайр“ ЕООД . Скоро след като се озовава на чужда земя проблемите със заплащането не закъсняват. Потърси ни и Павел Илиев, потърпевш от същия работодател.
Павел и Цветомир са приятели и заедно работят в Белгия. Павел чака вече 8 месеца лясковската фирма да му изплати сума на стойност 1700 лв. Това е неговата последна заплата.
Заплатите са бавени с по две, три седмици, твърдят потърпевшите. Но проблемите стигат и по далеч, свързани са с мястото за живеене, със служебен автомобил, който така и не им е осигурен. Получава се и разминаване с часовете, които са им обещани за работа. Заради всички неудобства Павел напуска и започва същата работа за друга фирма.
Потърпевшите са потърсили адвокат и в най- скоро време ще заведат дело, ако не получат парите си, Те също са уведомили и белгийските институции по казуса.


 
25 Май 2018 | 18:48
Тагове: измама, работа, чужбина, потърпевш

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook