Ремонтът на кучешките клетки в града остава за края на лятото
През месец октомври наш екип разговаря със Зорница Кънчева – началникът на отдел „Околна среда“ към Община Велико Търново, за проблемите на собствениците на кучета в града. Клетките за разходка на домашни любимци в града са само две – в парковете „Дружба“ и „Кольо Фичето“. Освен ограниченото пространство за всички кучета в града, съоръженията не са и в добро състояние и всекидневно животните излизат от тях и често плашат посетителите на парковете и децата.
Планираното укрепване на клетките бе предвидено за тази пролет, сега обаче се отлага за края на месец юли, заради други приоритети на фирмата изпълнител.
Стопаните на кучета разказват, че често се случва животните да излязат от клетката и да плашат децата, които играят в парка, а случаите, когато разтревожени майки се обръщат към полицията не са единични.
Новите мрежи ще бъдат поставени с ремонта, преместването и разширяването на съоръженията, които трябваше да бъдат извършени тази пролет.
От своя страна и стопаните на кучета в града не спазват голяма част от законите. Честа практика е домашните любимци да се пускат без повод, а стопаните им да не почистват след тях. Проверки се извършват и актове на нарушителите се съставят, увери ни Зорница Кънчева, но и голяма част от правилното отглеждане на животни в града е въпрос на личното съзнание и отговорност на стопаните.
В други квартали и на други места за сега няма планове да бъдат изградени още места за разходка на домашни любимци, каза още Зорница Кънчева. Не е имало искане от гражданите за подобни действия, няма и подходящи общински терени за тази цел. Съществуващите клетки ще бъдат разширени по време на очаквания ремонт в края на месец юли.


Александра Димова
23 Май 2018 | 18:26
Тагове: клетки, кучета, разходка, реммонт

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook