15 души от област Велико Търново попаднаха в измамна схема за работа в чужбина?
Над 15 души са излъгани от некоректен работодател, който не изплаща обещаните заплати. За това алармира наш потърпевш зрител. Фирма, регистрирана в град Лясковец, набира служители за работа в чужбина в сферата на телекомуникациите и електроинсталациите. Хората биват наети директно от българската фирма „КГ СИСТЕМАЙР“ ЕООД, след което са изпратени на командировка в Белгия. След като заминат и започнат работа, заплата така и не получават, разказват потърпевшите.
22-годишният Цветомир Антонов има да взема възнаграждение в размер на 3770 евро. Той заминава с лясковската фирма на договор за работа в Белгия преди около година. След 7 мъчителни месеца напуска, но остава да работи на същата позиция вече за белгийски работодател.
По думите на Цветомир потърпевшите от посочения работодател са над 15. Те са подали жалба до Инспекцията на труда и са потърсили помощ от адвокат.
Красимир Георгиев в момента се намира в Белгия. Свързахме се с него по телефона.
Красимир Георгиев твърди, че той не е бил никога собственик на тази фирма, а е изпълнявал само длъжността консултант. По негова информация от един месец вече не работи в компанията. Наша справка в интернет показва, че собственик е лице с близки до Красимир имена. Фирмата все още набира служители с обяви в интернет.


 
21 Май 2018 | 19:11
Тагове: измама, работа, фирма

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook