Националната библиотечна седмица и във Велико Търново
Националната библиотечна седмица започна днес и във Велико Търново с награждаване на отличени деца и театрална постановка, част от проекта „За чиста околна среда - да я пазим днес, за да я има и утре“. Това е инициатива на екипа на РНБ във Велико Търново, в която те организират редица различни събития с деца, в които целят да ги научат да обичат и да пазят природата.
Проектът е насочен към деца на възраст между 6 и 12 години. Именно тогава е моментът в тях да бъдат възпитани качества като отговорност и инициативност към опазването на околната среда, разказват ръководителите на проекта.
Инициативите провокират децата да изразяват емоциите си чрез изкуство, като са подбрани теми, свързани с околната среда.
Проектът ще продължи до месец октомври, а до тогава за децата са организирани четения на енциклопедични и книжни издания, които носят в себе си послания за опазване на природата.
Част от проекта е и постановка на експерименталния студентски театър „Алт“, чиято тема също е свързана с екологията и ще бъде представена освен на участниците в проекта и на деца от други детски градини и училища в града.
За втора поредна година РНБ във Велико Търново организира и лятната си кампания „Ела в библиотеката“, в която децата, прочели най-много книжки през ваканцията, получават награди в края на лятото.


Александра Димова
14 Май 2018 | 15:59
Тагове: библиотека, библиотечна седмица, околна среда

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook