Собственик на гори обвинява частен дървосекач в неизплатени суми
69 годишен мъж от г. В.Търново твърди, че частен дървосекач не е изплатил сумата по договор сключен между двамата за изсичане на гора собственост на възрастният мъж. Според Дончо Ганчев дървосекачът не му е изплатил сумата от 4800лв. От фирмата на дървосекача твърдят, че не са сключвали договор с Дончо Ганчев, а парите дали на негови роднини.
Миналата година Дончо Ганчев от В.Търново предостъпва с договор – 13 декара гори в землището на с. Плаково на частния секач Румен Георгиев, който според сключеното споразумение между двамата е длъжен да заплати на Дончо за изсечената дървесина по 20лв., на кубичен метър до края на 2017 г. Гората е изсечена, но пари не са платени на Дончо, въпреки, че Георгиев е обещал да се обади на собственика, за да се разплати.
Дончо няма как да установи точните кубици на изсечената гора, но има представа за приблизителният им обем, по който смята и стойността им.
Горският пазач на с. Плаково сподели, че в района има и други хора, на които Георгиев дължи пари, но не смеят да подават жалби. Нашият екип се свърза по телефона с колега на Румен Георгиев, тъй като г-н Георгиев бил извън страната който отрече Румен да има сключен договор с Дончо Ганчев, а парите били изплатени на роднини на Дончо. Същевременно Дончо е подал жалба в Районното управление във В.Търново, от където го уведомяват, че е образувано досъдебно производство срещу Румен Георгиев за това, че с цел да набави за себе си платена облага възбудил и поддържал заблуждение у Данчо, с което му причинил имотна вреда. За такова престъпление Наказателният кодекс предвижда до три години лишаване от свобода. Разследването продължава, а нашият екип ще продължи да следи случая.


 
14 Май 2018 | 15:53
Тагове: гори, дървосекач, Плаково

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook