66 издадени разрешителни за нови строежи за 3 месеца
Великотърновска област се нарежда на 14-то място в страната по издадени разрешителни за строеж на нови сгради през първото тримесечие на годината, показват данните на Националния статистически институт. За първото тримесечие общинските администрации в областта са издали 20 разрешителни за строеж за жилищни сгради с обща разгъната застроена площ 5743 кв.м.
От началото на тази година във Велико Търново няма нито едно издадено разрешително за административни сгради. 46 са издадени за други сгради – хотели, заведения, търговски и промишлени обекти, чиято разгъната застроена площ е близо 11 000 кв.м.
Издадените документи за нови сгради са по-малко, отколкото разрешителните за последното тримесечие на миналата година. В края на 2017 г. общините издадоха “зелена светлина” за строителството на 32 жилищни и 35 други сгради в региона.
В сравнение с началото на 2017 г. броят разрешителните за строеж жилищни сгради в областта е без промяна, докато жилищата в тях намаляват с 81.4%. При другите видове сгради броят на издадените разрешителни за строеж се увеличава с 84.0%, докато общата им застроена площ намалява наполовина.


Александра Димова
11 Май 2018 | 16:05
Тагове: строежи, разрешителни, сгради

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook