Старопланинският събор - Балкан фолк отново във В.Търново
Над 4000 участници от 240 български и чуждестранни групи ще се вклюат на 22-рия Старопланински събор-“Балкан фолк“, който ще се проведе във В.Търново. Откриването ще се състои на 11-ти май в 19 часа в парк „Марно поле“ в Старата столица и ще продължи до 20 май. Входът е свободен.
Тази година участие в събора ще вземат индивидуални и колективни изпълнители от всички фолклорни жанрове, от всички етнографски области на България, както и групи от Естония, Грузия, Индонезия,Индия, Иран, Канада,Словакия, Швеция и др. Освен предвидените 9-
часови всекидневни концерти в рамките на събора има насочени и дефилета.
При лошо време е предвидено концертите да се състоят във залите на ДКС, театъра и Общината. Едновременно със Старопланинския събор ще се проведе и Български национален шампионат по фолклор-Евро фолк, в който ще участват около 100 български състави и Трета световна купа - В.Търново 2018, за която ще се състезават 65 групи, от които 13 чужди.
Изпълнителите в Старопланинския събор ще бъдат оценявани от 6-членно жури, в което има хореографи и музиканти, а Световният шампионат по фолклор ще се проведе в края на август в няколко български крайморски града.


 
10 Май 2018 | 17:54
Тагове: Старопланински събор, Велико Търново, участници, фолклор

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook