10 години Център за обществена подкрепа
Центърът за обществена подкрепа във Велико Търново, който днес е предоставен от Община Велико Търново за управление на „SOS Детски селища България“, става на десет години. От откриването му до момента неговите специалисти са помогнали на 770 деца от 409 семейства. За да отпразнуват своя юбилей, те събраха някой от най-емоционалните истории, с които са се срещали, в книжка под формата на приказки. Повече вижте в следващия репортаж.
Всеки случай и всяко семейство си има своята емоционална история, разказват от Центъра за обществена подкрепа. Всяка една съдба е индивидуална и различна и това допринася за мотивацията на екипа да работи със семействата и да „създава нови истории“. В работата си специалистите „случват“ житейските приказки вече десет години. Затова са решили и да заключат някой от тях между кориците на малка книжка, посветена на празника им.
Екипът на центъра е съставен от 4-ма човека. Въпреки това повече от 770 деца са получили помощ от тях през годините. Разказват, че работата им е тежка, но я чувстват като призвание.
Партньор в отбелязването на празника е проектът на Гери Турийска „Пощенска кутия за приказки“. Днес във Велико Търново с нея пристигат и Башар Рахал, Мариана Векилска, Камен Алипиев и дори заместник-министърът на социалната политика Росица Димитрова. Те ще имат задачата да прочетат събраните от ръководството „Приказки и неприказки“ на децата, получили обратно усмивките си в Центъра за обществена подкрепа.


Александра Димова
8 Май 2018 | 16:56
Тагове: център Обществена подкрепа, SOS детски селища, семейства, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook