Учебни компании на гимназисти от СУ“ В.Благоева“ се класираха за участие в национален панаир
Две Учебни компании на гимназисти от СУ „Вела Благоева“ с ръководител г-жа Анелия Констадинова участваха в онлайн представяне на продуктите си за 2018 година. Така Учебните компании от страната във всеки от трите дни се състезаваха по между си за класиране и участие в Националното състезание, което ще се проведе през месец юни в НДК, град София.
Ученици от девети, десети и единадесети клас създадоха две Учебни компании. Компания ,,Евровела" на учениците от единадесети клас произвежда рекламни материали свързани с Eвропейския съюз. Учебна компания ,, Индало" след тридневен маратон с презентации на учениците от десети и девети клас създава интерактивна детска играчка, която казва първите 100 думи на испански език и печели първо място в регионалното състезание.
С малко средства, но мотивирани от новаторската идея учениците търсят подкрепа от Национално движение „Седянка“
Двете учебни компании изработват карта на Европа с характерни шевици за всяка държава, която им служи за изработването на следващия си продукт
Компаниите ще се състезават в Национално състезание през месец юни, а компанията която спечели първа награда ще пътува до Страсбург.


 
8 Май 2018 | 16:54
Тагове: Вела Благоева, панаир, учебни компании, седянка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook